• Media

    29 September 2017

    Jorik Hendrickx wint Nebelhorn Trophy en mag naar de Winterspelen

    Read article

Jorik Hendrickx heeft zich in Oberstdorf (Duitsland), met een deugddoende overwinning, geplaatst voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang.

Het was de 49e editie van de Nebelhorn Trophy, intussen dus een klassieker in de wereld van de kunstschaatsers. Op de klanken van Concerto de Arenjuez door Joaquin Rodrigo leverde de 25-jarige Jorik Hendrickx een solide en overtuigende vrije kür af.

Zijn oefening was foutloos, al waren niet alle sprongen in uiterste perfectie uitgevoerd. De jury waardeerde het programma met 157,91 punten, nadat Hendrickx op de openingsdag met 85,15 punten al de korte kür als eerste had afgesloten.

Onze landgenoot balde de vuist naar publiek en camera, nadat de cijfers op het bord waren verschenen. Op beide dagen scherpte Hendrickx zijn beste prestatie aan. Het oude record dateerde van begin dit jaar, toen hij tijdens de Europese titelstrijd in Ostrava als vierde eindigde. Hij voelt zich thuis in Oberstdorf, waar hij in de zomermaanden vaak traint.

De drievoudige sprongen zitten er bij Hendrickx goed in. Aan de uitvoering van viervoudige sprongen, een must voor de echte wereldtop, heeft hij de afgelopen maanden hard gewerkt.

Jorik gaat zijn zus Loena achterna

De triomf in Oberstdorf is voor Hendrickx - vorig jaar werd hij tweede - een heel belangrijke zege. Al was een plaats bij de beste 6 eigenlijk al voldoende voor een olympisch ticket.

Jorik Hendrickx voegt zich nu bij zijn zusje Loena, die zich bij de wereldkampioenschappen in Helsinki met haar 15e plaats voor de Spelen kwalificeerde. Vier jaar geleden maakte Hendrickx al kennis met het olympische toernooi. In Sotsji werd hij bij zijn debuut 16e.

(Bron: http://sporza.be/cm/sporza/ander_nieuws/Kunstschaatsen/1.3075252)

Foto: 
http://www.emjo-eyes.photography/

Media overview

Get the latest news, stay updated