• Media

    27 October 2016

    Loena Hendrickx pakt eerste medaille bij seniors: “Ze beginnen me te kennen”

    Read article

Op de International Cup of Nice deed Loena Hendrickx van zich spreken. De jonge schaatsster uit Arendonk blonk uit, pakte zilver en bracht zo meteen haar eerste medaille van een internationale wedstrijd bij de seniors mee naar huis.

“Ik was goed in vorm en had er vertrouwen in”, opent de bijna 17-jarige Loena Hendrickx. “Nadat vorig seizoen de mist was ingegaan door een zware rugblessure, voelde het goed om weer voor een groot publiek te schaatsen. Voor de eerste keer kon ik een foutloze korte kür neerzetten en meteen ging mijn persoonlijke score met 8 punten de hoogte in. In de lange kür wist ik die zelfs met 10 punten te verbeteren, iets waar ik supertrots op ben.”

Terwijl broer Jorik Hendrickx een mooie negende plaats behaalde op de Grand Prixwedstrijd in de Verenigde Staten, liet Loena zien dat ze niet zomaar de ‘zus van’ is. “Ik heb nu drie constante wedstrijden achter de rug waarin de jury mijn prestatie wist te waarderen. Daardoor beginnen ze me ook wat te kennen in de schaatswereld. Iets wat altijd belangrijk is in een jurysport.”

De volgende wedstrijd schaatst Loena Hendrickx voor haar thuispubliek. “Op 18 en 19 november ga ik naar het BK in Lommel. Daarna volgt de NRW Trophy in Dortmund begin december. Momenteel ben ik de enige Belgische met de maximumscore voor het WK seniors. Na het BK wordt de definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK en het WK. Hopelijk mag ik aan alles deelnemen en word ik ook opgemerkt door het BOIC en Sport Vlaanderen, zodat ik financieel wat ondersteuning kan krijgen.”

(Bron: m.gva.be)

Media overview

Get the latest news, stay updated