• Media

    02 April 2016

    Jorik Hendrickx wordt zestiende, Spanjaard verlengt wereldtitel kunstschaatsen

    Read article

TURNHOUT - Jorik Hendrickx is vrijdag als zestiende geëindigd op het WK kunstschaatsen in het Amerikaanse Boston. De Spanjaard Javier Fernandez verlengde zijn titel.

Hendrickx stond veertiende na de korte kür en werd vrijdag vijftiende in de vrije kür met 143,71 punten (pr 158,92 punten). In totaal kreeg de Kempenaar 221,43 punten (pr 233,47 punten).

Het was voor de 23-jarige Hendrickx zijn vierde deelname aan het WK. Eerder eindigde hij twee keer als negentiende en een keer als zeventiende.Via Facebook reageerde de kunstschaatser, die eerder dit seizoen negende werd op het EK, tevreden op zijn prestatie. “Een mooi einde van het seizoen, mijn beste uitslag ooit op een WK! Vorig seizoen ging de mist in na een knieoperatie. Het was een harde weg om terug te knokken. Maar ik ben blij dat ik er weer sta en in competitie kan treden tegen de beste schaatsers van de wereld. Het is een heel succesvol seizoen geweest”, aldus Hendrickx, die zijn entourage uitvoerig bedankte.

De 24-jarige Spanjaard Javier Fernandez stond tweede na de korte kür maar pakte uit met een foutloze vrije kür. De Europese kampioen eindigde zo met 314,93 punten, een persoonlijk record en goed voor een tweede WK-titel op rij.

Yuzuru Hanyu had de leiding na de korte kür maar de 21-jarige olympische kampioen uit Japan maakte enkele foutjes in zijn vrije kür en moest zich daarom tevreden stellen met zilver (295,17 punten).

Het brons was voor de 18-jarige Chinees Jin Boyang (270,99 punten).

(Bron: www.nieuwsblad.be / foto: AP)

Media overview

Get the latest news, stay updated